• Mobility
  first

  Mobility first

  Cloud computing transformeert de manier waarop IT wordt gebruikt en aangeboden. Dit stelt organisaties voor nieuwe uitdagingen waar oplossingen voor gezocht worden.

  Uitdagingen

  • Realiseren van true mobility
   veilig toegang tot applicaties, data en desktops ongeacht locatie
  • Bring your own device
   Gebruikers willen de mogelijkheid bieden om hun eigen devices te gebruiken. Hiervoor moet een grote variëteit devices worden ondersteund ongeacht besturingssysteem.
  • Follow me data
   Data beschikbaar en te gebruiken op ieder device (like Dropbox)
  • Verhoog security & Compliance
   Devices zijn niet langer “gemanaged” en dit bemoeilijkt de toepassing van beveiliging en security en compliance policies.
  • Elastisch en Wendbaar
   Er moet snel gereageerd kunnen worden op plotselinge wijzigingen in de gevraagde en toegewezen capaciteit.
 • Software Defined
  Datacentre

  CloudStack

  Veel organisaties hebben te maken met antieke IT infrastructuur die veel te rigide en complex zijn om aan de business needs te voldoen. Virtualisatie was een grote stap voorwaarts, significante reductie van IT kosten terwijl efficiency en performance zijn verbeterd. De vraag is nu, hoe gaan we verder? De expansie van virtualisatie zal zeker de kosten en beschikbaarheid voordelen vergroten, maar er ligt een veel grotere opportunity op tafel:

  Virtualisatie van de rest van het data center zodat alle data center services goedkoper worden en eenvoudiger uit te rollen en te beheren. De architectuur voor deze volledig gevirtualiseerde infrastructuur is het "Software-Defined Data Center" of SDDC. Binnen dit concept worden abstractie, pooling en automatisering naar alle data center resources. SDDC versnelt en versimpeld de initiële opzet en het daarop volgende beheer van volledig gevirtualiseerde compute, storage en networking door de toepassing van vergaande policy-driven automation.

  Het resultaat is enorm wendbare IT samen met operationele efficiency, controle en keuze voor de organisatie en IT.

 • Birth of
  converged

  Converged Server & Storage

  Traditioneel is de architectuur van een data center opgedeeld in compute, storage en netwerk. Storage wordt geboden door een SAN of een NAS. Deze scheiden de storage van het compute gedeelte om storage resources te kunnen consolideren en centraliseren. Het verbetert de inefficiënties en rigiditeit van klassiek, lokaal aangesloten storage (DAS), welke niet in staat zijn om data te delen tussen verschillende servers.

  Terwijl SAN en NAS gebaseerde oplossingen mainstream zijn in de meeste datacenters, gaan ze gebukt onder het geweld dat moderne, gevirtualiseerde omgevingen veroorzaken. Ze zijn simpelweg niet ontworpen om de explosieve groei van VM’s en de daaruit voortvloeiende I/O behoefte het hoofd te bieden.

  SAN’s hebben ons bewonderingswaardig gediend, maar worden onze grootste handicap in de nieuwe generatie datacenters.

  SAN's hebben

  • Slechte schaalbaarheid voor virtuele workloads
  • Gebrek aan wendbaarheid, VM provisioning is gekoppeld aan inflexibele backend storage systemen
  • Storage network performance vormt de bottleneck in de explosie van I/O requirements veroorzaakt door VM’s.
  • Hoge Capex en Opex; SAN’s zijn kostbaar

  Datacenter Innovators en pioniers

  Toen Google, Facebook, Amazon en andere vooruitstrevende cloud providers begonnen aan de volgende generatie datacenters hebben ze het draaiboek uit het raam gegooid. Zij begrepen dat als ze zouden bouwen op traditionele, hardware gebaseerde architecturen - die altijd meer server, netwerk en storage capaciteit behoeven – ze vast zouden lopen. Het zijn deze pioniers die het data center opnieuw hebben uitgevonden.

  Revolutie begint nu

  Gelukkig zijn er inmiddels betere benaderingen ontwikkeld. Converged architecturen voegen de gescheiden compute en storage tiers samen tot één unified systeem. Dit elimineert de noodzaak voor netwerk gebaseerde storage systemen zoals een SAN of een NAS voor het provisionen van virtuele/cloud omgevingen. Bedrijven als Google, Amazon, Facebook en Microsoft hebben deze converged architectuur reeds omarmd en hebben hier als pioniers van de technologie hun datacenters mee gevuld.

  Elastic Distributed Storage is een technologie die de voordelen van gedeelde storage behoudt en de kosten en complexiteit van de storage omgeving verlaagt. Daarnaast vergroot het de performance, schaalbaarheid en efficiency van het data center op ongekende wijze.

  Datacenter Innovators en pioniers

  Toen Google, Facebook, Amazon en andere vooruitstrevende cloud providers begonnen aan de volgende generatie datacenters hebben ze het draaiboek uit het raam gegooid. Zij begrepen dat als ze zouden bouwen op traditionele, hardware gebaseerde architecturen - die altijd meer server, netwerk en storage capaciteit behoeven – ze vast zouden lopen. Het zijn deze pioniers die het data center opnieuw hebben uitgevonden.

 • Security &
  Compliance

  Security & Compliance

  De beveiliging van informatie was nog nooit zo'n uitdaging. Trends als consumerization en cloud computing houden in dat mensen applicaties, data en desktops benaderen vanaf meer locaties en devices dan ooit. Bedreigingen worden steeds slimmer en de last van data bescherming, privacy en compliance nemen toe. IT moet controle nemen en applicaties en data zo goed mogelijk beveiligen en beschermen terwijl ze tegelijkertijd mensen veilig toegang moeten bieden zodat ze productief kunnen zijn en goed met elkaar samen kunnen werken.

  Wij bieden een secure-by-design oplossing, aangevuld met oplossingen van industry-leading security partners. Dit stelt IT in staat om beveiliging te vereenvoudigen, intellectuele eigendommen te beschermen en zeker te stellen compliance mandaten worden nageleefd terwijl productiviteit wordt bevorderd. Data, applicaties en desktops worden centraal gemanaged en beveiligd in het datacenter of via een beveiligde cloud service en worden overal afgeleverd, over ieder type connectie, in high definition, naar ieder device.